به گزارش خبرنگار مهر، شورای صنفی دانشجویان در راستای نهادسازی های مدنی سال های پس از 78 در دانشگاهها همگام با کانون های فرهنگی و هنری و انجمن های علمی دانشجویی با رأی مستقیم دانشجویان و در قالب آئین نامه مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شکل گرفتند.
شوراهای صنفی دانشجویان در اولین سال های استقرار خود در دانشگاهها طرح تشکیل اتحادیه صنفی دانشجویان را به عنوان یکی از موضوعات محوری نشست های سراسری خود در نظر داشتند و موفق شدند در دهمین نشست سراسری خود در دانشگاه صنعتی اصفهان به تشکیل این اتحادیه نائل شوند و انتخابات شورای مرکزی آن را برگزار کنند.
هیئت مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی که معاون دانشجویی وزیر علوم عهده دار ریاست آن است، مرجع صدور مجوز برای اتحادیه ای است که نطفه آن در دهمین گردهمایی شوراهای صنفی دانشجویان شکل گرفته است.
هیئت مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی دانشجویان علاوه بر پنج عضو غیردانشجو، دو عضو دانشجو به نمایندگی از شوراهای صنفی دانشگاهها را هم در خود جای داده است. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای برگزاری انتخابات دو عضو دانشجویی و تشکیل جلسات هیئت مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی اقدام به برگزاری گردهمایی سراسری شوراهای صنفی در دانشگاه تربیت مدرس کرد.
عده ای از نمایندگان صنفی دانشجویان در یازدهمین گردهمایی خود با این استدلال که نشست دانشگاه تربیت مدرس به ابتکار وزارت علوم برگزار شده، از برگزاری انتخابات تعیین دو عضو دانشجویی هیئت مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی خودداری کردند و این انتخابات را به نشستی موکول کردند که به ابتکار شوراهای صنفی برگزار می شود.
شوراهای صنفی دانشجویان در فروردین 86 برای دوازدهمین بار گرد هم می آیند تا برای اتحادیه یک سال خود تصمیم گیری و انتخابات دو عضو دانشجویی هیئت مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی را برگزار کنند.
نظر شما